Přijměte pozvání k účasti na nejen mandolínové dílně, která je tentokrát určena jak začátečníkům, tak pokročilým hráčům. Nebo si jen přijďte pro motivaci.

Hosté: Jiří Plocek, Michal Kunc

Kdy: 15. – 17. listopadu 2024
Kde: Boskovice
Cena: od 1 500,- Kč – kdo má chuť a možnost, může podpořit víc.

Dílna začne v pátek 15. listopadu 2024 už kolem 17:00 hod.

Témata: jak cvičit, jak vytvořit sólo (v rámci daného stylu), dále bude věnována improvizaci a jednotlivým stylům (country, folk, bluegrass, swing, klezmer, blues, jazz, choro, flamenco, klasika).

V pátek večer bude po výuce oblíbený hudební „sejšn“ a příprava repertoáru Mandolínového orchestru.

V sobotu 16. 11. 2024 bude po výuce od 19:00 koncert v boskovickém Zámeckém skleníku, na kterém vystoupí:
Martin Krajíček
Jiří Plocek (hraní a čtení, uvedení nového CD)
Mandolínový orchestr se svými sólisty (Michal Kunc, Eva Trnková, Martin Helán)
Po koncertě bude oblíbený muzikantský session.

K vyzkoušení bude též několik výjimečných nástrojů.

Cena je bez jídla. Výuka bude i tentokrát probíhat v prostředí k workshopu jako stvořeném. Moderní nové prostory – něco jako školka, několik místností, prostor pro jam, cvičení, spaní. Kuchyně k dispozici. Restaurací je v blízkém okolí několik. S přihláškami neotálejte – kapacita je omezena. Konec workshopu bude v neděli 17. listopadu 2024 v 15:00 hodin.

S pozdravem Martin Krajíček
tentyny@gmail.com nebo tel.: 608 465 563

Martin Krajíček (1977), hráč na akustické a elektrické nástroje mandolínové a kytarové rodiny. Spolupracoval s orchestry Pražské komorní filharmonie, Filharmonie Brno, Národního divadla Brno a Městského divadla Brno. Jeho vlastní hudební styl a autorské skladby uváděl spolu s klavíristou a skladatelem Zdeňkem Králem v brněnské formaci KK Band. Tradičnímu bluegrassu se Martin naopak věnoval se skupinou Sunny Side.
Martin vystupuje také se sólovým programem, kde mimo jiné předvádí techniku duostyle, kdy je slyšet hráče dva, byť hraje jeden. Dále je jeho jméno spojováno s projekty sourozenců Ulrychových, cimbalisty Dalibora Štrunce a banjisty Svati Kotase. Je členem mexické skupiny Mariachi Espuelas, Timetravelers (CZ/DE), Martin Krajíček Trio. Martin byl členem skupin Jitka Šuranská trio a Cimbal Classic a projektu Beránci a vlci, který byl oceněn Andělem 2017.
Martin se jako studiový hráč podílel na řadě projektů. Zúčastnil se a své sólové skladby předvedl na mandolínovém sympoziu 2009 v Santa Cruz v Kalifornii. V současné době žije Martin v Boskovicích a pedagogicky působí na ZUŠ Letovice. Martin studoval hudební vědu na Masarykově univerzitě v Brně, pedagogiku na Palackého univerzitě v Olomouci a konzervatoř v Opavě.

http://www.myspace.com/martinkrajicek
http://bandzone.cz/martinkrajicek